Nieuws

Poa Annua

We hebben gras in een gras zitten, die iedere klant er niet in wilt hebben. Poa Annua is de latijnse naam.

Helaas bestaat ‘vrij van straatgras’ niet meer.

Probleem in Nederland is dat we niet meer mogen spuiten (misschien maar goed ook) wat afdoende werkt om een gras uit een gras te spuiten. Let wel het is geen onkruid, is een ander gras wat erin zit.

Wij zijn een gecertificeerd bedrijf die de regels opvolgt wat wel en niet mag. Wij zijn een graszodenbedrijf waar de keuringsdienst langs komt om monsters te nemen of wij geen illegale middelen gebruiken. Bij ons is alles in orde en dit willen we zo houden.

Wat inhoudt dat we af en toe een veld oogsten waar de druk van het straatgras hoger ligt dan op andere velden. 100% vrij lukt ons niet maar wij streven naar het beste wat we kunnen.

Wij zijn als Direct Gazon begaan met de natuur. Wij hebben onze daken vol liggen met zonnepanelen om 100% neutraal te zijn. Bio diesel gebruiken onze tractoren. Transporteurs hebben euro6 vrachtauto’s. We telen speciale akkerranden om bijen en insecten, vogels in stand te houden.

Het gras moet veilig zijn  voor uw kinderen en huisdieren. Als we de middelen moeten gebruiken om het bij een klant perfect te krijgen gaan de insecten bijen en vogels de dupe ervan raken. Alleen maar om een gras er tijdelijk er uit te halen.

Waarom tijdelijk!

Poa Annua is een grassoort dat overal voorkomt, een natuurlijk gras is wat in iedere tuin, wegberm etc. staat wat met de wind vervoerd wordt en op iedere ongewenste plek terecht komt. Dit gras is niet tegen te houden.

De robotmaaier is een welkome manier die zorgt dat er iedere dag gemaaid wordt zodat het straatgras helemaal geïntegreerd wordt als één geheel.

Wij als Direct Gazon maken iedere dag keuzes wat het beste is voor het milieu en voor de mens. Helaas is de mens daar op korte termijn niet altijd meegeholpen. Maar op de lange termijn, komt het ten goede voor onze volgende generaties.

Dit is Direct Gazon verplicht voor het geweten van de eigenaren.

Ik hoop dat je het begrijpt. Wat de klant wil druist tegen het geweten van ons als Direct Gazon in.